Personeel niet in loondienst: onze ervaringen

Personeel vinden in de zorg is al jaren lastig zat. In 2020 bij de eerste Coronagolf was het voor iedereen onbekend en alle hens aan dek. Extra uren draaien, besmet verplegen en veel zieken maakte de situatie nog moeizamer. Er is veel gebruik gemaakt van uitzendbureaus of bemiddelingsbureaus met de prioriteit zoveel mogelijk diensten vullen. Het gevolg hiervan is een wildgroei aan bureaus en inzet van personeel niet in loondienst (PNIL).
In de basis hebben veel organisaties een centraal punt waar de diensten worden uitgezet, zoals een planbureau. Dit zorgt voor overzicht en structuur voor het inplannen van diensten. Ten tijde van de eerste golf is bij veel organisaties dit deels los gelaten. Er ontstond een meer decentrale aanpak waardoor het overzicht compleet verloren is gegaan. Een logisch gevolg in een onbekende situatie. Er zijn organisaties die meer dan 30 verschillende bureaus binnen huis hadden!
Een centraal planbureau is een mooi uitgangspunt voor een organisatie. De managers hebben een centraal punt voor vragen. Er is overzicht binnen de organisatie voor het inplannen van de diensten, dit ontlast de managers en/of afdelingen. Het planbureau ontfermt zich over de inzet van de eigen flexmedewerkers en inzet van personeel niet in loondienst.
In 2021 zijn veel consultants van Buro ZP bezig geweest met het dossier PNIL. Een aantal signalen die wij hebben gekregen:
Er zijn een aantal stappen die wij doorlopen bij het aangaan van dit traject.
Het uitgangspunt is een centraal planbureau die externe partners heeft voor de inzet van personeel. Er is eenduidigheid intern en er is overzicht over de inzet. Het zorgt voor grip op het gehele proces en uiteindelijk betere kwaliteit. Voor de consultants van ZP is een traject nooit helemaal hetzelfde omdat het belangrijk is dat wij aansluiten op de organisatie. Elke organisatie is anders maar de gewenste uitkomst is vaak hetzelfde. Het is mooi om samen met de organisatie dit traject tot een goed einde te brengen omdat een grote (positieve) impact heeft.

Herkenbare situatie voor de inzet van personeel niet in loondienst? Neem contact met ons op via info@burozp.nl. Wilt u meer van dit soort berichten lezen? Volg ons via Linkedin of meld je aan voor de nieuwsbrief.