Nieuw gezicht: Joep Sinke

Wij hebben een nieuw gezicht binnen Buro ZP en willen hem graag aan jullie voorstellen. Joep Sinke is sinds 01 maart aan de slag gegaan met Zorg& Innovatie en zal hierbij een leidende rol vervullen in de doorontwikkeling van onze innovatie propositie.
Hij heeft met zijn studie: Innovatie management (TU Eindhoven) en zijn opgedane ervaring als programma manager Innnovation, een enorme hoeveelheid kennis en ervaring op het gebied van zorginnovatie in huis.
Wij geven je graag zelf het woord! Joep, ga je gang!
Wie ben je? Familie?
Ik ben Joep Sinke, 30 jaar en samen met mijn vriendin Maritta woon ik Utrecht. Mensen die mij goed kennen omschrijven mij als gedreven, behulpzaam en ondernemend. Ik hou ervan om samen met anderen een gezamenlijk doel te bereiken.
Waarom heb je voor Buro ZP gekozen?
Buro ZP biedt mij een mooie uitdaging om mijn kennis en ervaring op een nieuwe manier in te zetten. Samen gaan we aan de slag om zorgorganisaties ook op het gebied van innovatie te ondersteunen. Met het uitgangspunt om organisaties echt verder te helpen. Handen uit de mouwen, impact maken!
De afgelopen 3,5 jaar ben ik bij Ouderenzorg organisatie Careyn verantwoordelijk geweest voor innovatie. Van het opstarten van een innovatieteam tot het uitrollen van vele kleine en grote projecten. Vorig jaar kreeg ik het gevoel dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging en besloot ik om mijn baan op te zeggen en een paar maanden vrij te nemen. Deze maanden heb ik gebruikt om samen met Maritta een mooie reis te maken (Filipijnen & Maleisië) en na te denken over een volgende stap. Via een gezamenlijke connectie kwam ik met Serge in gesprek en groeide het enthousiasme voor dit nieuwe avontuur.
Wat is je ambitie binnen Buro ZP?
Ik zie een ambitieuze club met collega’s die van aanpakken weten. Ik heb enorm veel zin om aan de propositie voor Buro ZP Innovatie te werken. Om op die manier zorgorganisaties verder te helpen met hun innovatie en veranderambities.
Wat doe jij in jouw vrije tijd?
Ik ben gek van sport. Zowel om zelf te doen als ook het volgen op tv of live in een stadion of langs de lijn. Momenteel ben ik mij, samen met vijf vrienden, aan het voorbereiden voor de marathon van Rotterdam. De mooiste van Nederland! Daarnaast heb ik een druk sociaal leven en ben ik gek op reizen en culturele of culinaire uitstapjes.