Neem een duik in zee!

Zit jij in de sleur van de pandemie? Lijken je dagen te veel op elkaar? Heb je moeite met focussen? Heb je behoefte aan een leuke uitdaging? Eentje die niet te veel energie kost? Maar wel eentje waarvan je hart sneller gaat kloppen (misschien ook van de zenuwen)? Om vervolgens daarna weer vol energie de dagen door te komen?

 

 

Een duik in zee is misschien voor mij makkelijker gezegd aangezien ik in Den Haag woon. Maar ik neem je graag mee in het avontuur, want naast de zee hebben we in Nederland genoeg andere wateren waar deze activiteit kan plaats vinden!

Heb was eind november vorig jaar toen ik met een vriendin tijdens onze zoveelste wandeling op woensdagochtend de Nieuwjaarsduik ter sprake bracht. Die duik zou niet doorgaan in 2020, maar hij stond al wel een tijdje op mijn bucketlist.

Nu kenden wij 2 moeders via school die regelmatig een duik in zee nemen. Een belletje verder tijdens die wandeling stond er een date voor de woensdag erop, 2 december. Onze vuurdoop, onze eigen oudjaarsduik op het strand van Scheveningen stond gepland! Vanaf dat moment ging mijn energieniveau al omhoog! Iets nieuws doen zorgt dus al voor een positief gevoel!

Wat was ik zenuwachtig die woensdagochtend! Op het strand stond er nét wat meer wind en was het flink kouder dan ik had gehoopt, om over de temperatuur van het water nog maar niet te spreken. Het meest bizarre vond ik dat we niet alleen waren! Dames van 70+ die de duik al achter de rug hadden, een groep mannen die (bleek later) dagelijks in de ochtend het water in gaan en hier daar een solo zwemmer. Het is een komen en gaan en wat een gezelligheid om iedereen met hetzelfde doel zo enthousiast te groeten (het strand is groot genoeg voor die 1,5 meter afstand!)

Klokslag 9 uur, kleding uit en gaan. Verstand op nul, kou omarmen en vooral blijven ademen. Ik kan dit gewoon! En natuurlijk lukte het, wat was het tof, een ervaring die nog geen 5 minuten duurde met de euforie alsof je een halve marathon hebt gelopen. Fantastisch.
De duik in zee kon van mijn bucketlist.

De dinsdag erop kreeg ik een appje of ik morgen weer van de partij ben? Ja, waarom niet, het was super en ik heb er de hele week een goed gevoel aan overgehouden!
Sinds 2 december 2020 is er geen woensdagochtend voorbij gegaan zonder een duik in zee. We hebben alle weersomstandigheden al meegemaakt en zelfs dagen dat de vuurtoren nog brandde.

De gezonde spanning is elke keer weer aanwezig, de kik en het heerlijke gevoel na afloop blijft.

Ik kan het iedereen aanraden! Vind je de zee, de plas of het kanaal nou wat te veel gedoe? Start dan morgen nog met een koude douche.

Hierbij een schema (uit De Wim Hof Methode):
Week 1: Dertig seconden koud water aan het einde van een warme douche.
Week 2: Eén minuut koud water aan het einde van een warme douche.
Week 3: Anderhalve minuut koud water aan het einde van een warme douche.
Week 4: Twee minuten koud water aan het einde van een warme douche.
Bouw het geleidelijk op en oefen minstens 5 dagen per week. Volg je gevoel. Forceer niets. Het is ook prima om met vijftien seconden te beginnen en het langzamer op te bouwen.

Je begrijpt dat het volgende BuroZP uitje door mij wordt georganiseerd!