Mijn werkdag

Leuk dat je geïnteresseerd bent in mijn werkdag! Ik werk bij Buro ZP als inkoopconsultant, dat betekent dat de activiteiten die ik uitvoer per dag erg kunnen verschillen. Geen enkele dag is bij mij precies hetzelfde, dat maakt het werk juist zo leuk. Het kan variëren van een bezoekje bij een van mijn klanten/kantoor/leverancier of juist een dagje thuiswerken. In dit artikel geef ik je graag een kijkje in een gemiddelde dag thuiswerken.
Mijn wekker gaat elke ochtend rond half 8. Ik doe gelijk de gordijnen open en de zonnestralen schijnen heerlijk naar binnen. Ik zet een lekkere kop koffie en maak mijzelf klaar voor de dag.
Mijn eerste overleg van de dag is samen met Jorrit. We praten elkaar bij over de belangrijkste ontwikkelingen. Daarnaast stemmen we (aan de hand van de inkoopkalender) de werkzaamheden af, voor de komende periode.
Vervolgens heb ik een gesprek met de operationele inkopers bij een van mijn klanten. Altijd gezellig en prettig om weer even bij te praten, helemaal nu we zo veel thuis werken. We bespreken de actuele dossiers en welke werkzaamheden daarvoor moeten gebeuren. De werkzaamheden verdelen we onderling en de inkoopmailbox nemen we gezamenlijk door.
Daaropvolgend heb ik een telefonisch overleg met de opdrachtgever van een van mijn klanten. Aan de hand van de inkoopkalender praten we hem bij over de huidige stand van zaken. Daarnaast worden er knopen doorgehakt tijdens het overleg en vragen wij om akkoord op bijvoorbeeld een overeenkomst of een advies. Gelukkig had ik daarna 10 minuutjes de tijd om te genieten van de zon, met een heerlijke kop koffie buiten.
Gelijk weer door want er staat een werkoverleg met Arnaud en Bram op de planning. Altijd gezellig om de collega’s van Buro ZP te spreken. Het doel van het werkoverleg is het vormgeven van het buddy-concept. Mooie ontwikkelingen binnen Buro ZP!
De verschillende mailboxen pak ik er weer bij. Ik beantwoord een aantal mailtjes. Daarnaast lees is sommige mails, die resulteren in een actie op mijn to do list. Ik krijg nog een belletje van de leverancier, ik praat hem weer bij over de verwachting van de presentatie over een softwarepakket.
Samen met een goede vriendin en tevens huisgenoot heb ik een lesje begeleid sporten op de planning staan. We rennen naar de sportschool, daaropvolgend hebben wij een intensieve workout van 30 minuten.
Snel weer naar huis, douchen, shake drinken en weer door! Ik merk dat ik weer fit en scherp ben om de rest van de dag te vervolgen.
Tijd voor een werkoverleg met de interne klant, we bespreken de verschillende leveranciers die een offerte hebben uitgebracht. Aan de hand van objectieve criteria beoordelen we de verschillende leveranciers. 1 leverancier komt duidelijk het beste uit de test. We hebben er allemaal een goed gevoel bij en besluiten om de voorlopige gunning uit te gaan spreken.
Daaropvolgend staat er een overleg met een leverancier ingepland om de overeenkomst te gaan bespreken. We staan stil bij o.a. de verwerkersovereenkomst en de AIVG (Algemene inkoopvoorwaarden gezondheidszorg). Het is een geslaagd overleg, we zijn eruit gekomen en de definitieve versie van de overeenkomst zal gemaakt worden.
Ik heb voor mijzelf een uurtje ingepland om verschillende offertes te gaan benchmarken. Ik vergelijk de offerte die ik ontvangen heb met andere zorginstellingen uit onze database.
Hierdoor heb ik een goed beeld of de aangeboden prijzen en voorwaarden in de offerte al goed zijn of nog scherper kunnen.
Tot slot beantwoord ik nog een paar mailtjes. Al snel sluit ik de laptop af voor vandaag.
Snel naar de winkel om boodschappen te doen. Vanavond gaan we paella eten. Een goede vriend komt op bezoek, samen gaan we koken en genieten we van de rest van de avond.
Het was weer een geslaagde dag!