Healthcontracting

Vorige week heb ik de opleiding Healthcontracting mogen afronden. In opdracht van het management van Buro ZP ben ik dit jaar op onderzoek gegaan naar een mogelijke rol voor onze organisatie in de wondere wereld van de zorgcontractering! Ik ben in contact gekomen met professionals die al jaren in het vak zitten, kennis mogen maken met hoogleraren, raden van bestuur en professionals die de wereld van binnenuit kennen. Een unieke inkijk in de zorgfinanciering!
Ik trek een aantal voorzichtige conclusies en ik weet nog niet welke route Buro ZP gaat nemen. De komende tijd ga ik mezelf uitnodigen, brutaal en eigenwijs als ik ben, om me verder te verdiepen, mijn mening te staven, of juist bij te stellen. Ik ga het gesprek voeren met raden van bestuur, professionals maar zeker ook de werkvloer van het contracteren. Wat ik nu al zie, iedereen ziet dat het anders moet en kan in de langdurige zorg. Hoe krijgen we het roer om? Hoe zorgen we dat de vrijblijvendheid van de transformatie afneemt en hoe bouwen we samen aan een efficiënte zorg?
Kortom, het houdt mij nog wel even van de straat en voor mijn medeklasgenoten, ik blijf nog wel een spons, met een hart en een iets te grote mond 🙂
Bedankt voor jullie inspiratie.