BuroZP-Privacy

AVG … hoe zit het nu eigenlijk met de privacy?

AVG, Wbp… hoe zit het nu eigenlijk met de privacy?
Gepubliceerd door  Yvonne de Jong

De informatie over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die te vinden is op internet is zeer omvangrijk. Op 25 mei 2018 werd deze aanpassing op de daarvoor geldende Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) van kracht voor alle organisaties binnen de EU die persoonsgegevens verwerken.

Tijdens de zoektocht naar wat de AVG voor onze eigen organisatie betekent hebben we het speuren uitgebreid naar wat het voor onze klanten betekent, voornamelijk organisaties in de Zorg (VVT, GGZ, Gehandicaptenzorg). Ondanks dat de invoering van de AVG al even geleden is, worstelen veel organisaties nog steeds met de uitvoering ervan.

We hebben geprobeerd om in een overzichtelijk document zo concreet mogelijk inzicht te geven en in ‘normale-mensen-taal’ te verwoorden wat de invoering van de AVG betekent en wat er gedaan moet worden om aan de AVG te voldoen.

Die informatie willen we graag met je delen, vul het contactformulier in met je e-mail adres en we sturen het document kosteloos naar je toe. In het kader van de privacy zullen we je e-mailadres alleen gebruiken om het document aan je te sturen!

We zijn geen juridische experts, maar we hebben ons inmiddels wel goed ingelezen in het hoe en waarom van deze Verordening, dus mocht je vragen hebben bel ons dan gerust. We zijn te bereiken op 078 – 737 03 46.